عضو هیئتمدیره ذوبآهن اصفهان گفت: اساسا از نظر کارشناسی، دخالت دولت در بازار آن هم با این جزئیات اشتباه است. در قانون مکانیزمهایی مانند وضع عوارض و تعرفهها که ابزارهای کنترلی دولت هستند پیشبینی شده و همواره تجربه چندین ساله ثابت کرده دستورالعمل و بخشنامه باعث ایجاد رانت و امضای طلایی میشود.
به نقل از روابط عمومی شرکت ذوبآهن، احسان دشتیانه اظهار داشت: در جلسهای که با حضور معاون اقتصادی رئیسجمهور برگزار شد، ایشان تاکید داشتند که هدف از تنظیم این شیوهنامه این است که رانت و امضای طلایی حذف و صادرات تقویت شود.
وی افزود: ما به عنوان انجمن تولیدکنندگان فولاد متشکل از ۲۶۰ شرکت که در زنجیره هستند با بندهایی از این شیوهنامه مشکل داشتیم اما با تاکید آقای نهاوندیان و وقتی وارد مواد و بندهای این شیوهنامه شدیم مقرر گردید که نگرانی ها رفع شود. همچنین برای اینکه مجدد این شیوهنامه تنظیم نشود مقرر شد کمیتهای متشکل از وزارت صمت، تشکلهای تخصصی فولاد و بورس کالا شکل گیرد تا ملاحظات تولیدکنندهها به دستورالعمل اجرایی اضافه شود.
این عضو هیئتمدیره ذوبآهن اصفهان بیان کرد: در ماده ۸ شیوهنامه که گفته شده وزارت صمت کف عرضه را تعیین کند نظر ما کف عرضه باید به طوری باشد که کارشناسی در وزارت صمت نتواند هر روز کف عرضه را بالا و پایین کند.
دشتیانه تاکید کرد: اگر طبق قولی که در جلسه داده شده است و صادرات در مسیر تقویت قرار گیرد و کف عرضه نیز برای حجم عرضه در بازار داخل تعیین شود، ما شیوهنامه را طبق نظر دولت انجام میدهیم و به نظر دولت احترام میگذاریم.
وی تصریح کرد: با این تفاسیر گله سهامداران این است که چرا در این شیوهنامه همچنان سیاستگذار وزارت صمت است در شرایطی که فعالان بازار معتقد هستند کمیته بازار بورس کالا مرجع خوبی برای قیمتگذاری است و مکانیزم دقیقی دارد.
این عضو هیئتمدیره ذوبآهن اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: از معاون اقتصادی رئیس جمهور و تعاملی که داشتند ممنون هستیم و اگر اصلاحاتی که در جلسه مطرح شد در قالب دستورالعمل اجرایی بیاید ما با این شیوهنامه موافق هستیم و آن را با قدرت اجرا میکنیم.